Våra tjänster

Års erfarenhet
0 +
Utförda jobb i egen regi
0
Antal åtgågna penslar
0

Målning

Vi kan hjälpa dig med allt från enklare måleriarbeten till större renoveringsprojekt. Behöver du rådgivning och vägledning kring material och andra tillbehör kan vi bistå med det, på så sätt kan du vara säker på att dina önskemål och behov alltid tas i beaktning under arbetsgången. Med vår hjälp är du i trygga händer och kan förvänta dig resultat utöver det vanliga!

Tapetrullar

Tapetsering

Vi förstår att varje kund har olika smaker och preferenser, och därför arbetar vi nära med våra kunder för att säkerställa att deras vision blir verklighet. Vi erbjuder ett brett utbud av mönster, färger och stilar för att passa varje kunds behov och stil.

Spackling

Spackling

Innan du målar är det viktigt att förbereda väggarna på bästa sätt. Detta innebär att du måste spackla och slipa väggarna för att få ett jämnt och fint resultat. Detta är något som du kan göra själv, men det är också något som du kan lämna över till ett måleriföretag. På så sätt slipper du oroa dig för att göra ett dåligt jobb och du kan lita på att det kommer att bli bra.

Fler tjänster som vi även erbjuder:

Invändig målning är ett projekt som man måste ta tag i ibland. Det spelar ingen roll om det gäller ett rum eller hela huset för det kan ändå bli ett projekt som tar tid och som gör att det inte blir någon ordning på något. Eftersom man oftast vistas i sin bostad under tiden man utför den invändiga målningen påverkas ens liv under den tiden mycket. Det kan ju till exempel vara så att man inte kan vistas i vissa rum och under tiden som den utförs. Att låta en kunnig firma som Blondells Måleri AB ta hand om den invändiga målningen är inte alls dumt. Vi har den erfarenhet och kompetens som krävs för att arbetet ska gå så fort och smidigt som möjligt så att inte ert vardagsliv ska påverkas under en lång period. Tar man tag i den invändiga målningen själv blir det lätt så att man gör lite då och då vilket kan dra ut på det under en lång period. I invändig målning ingår i stort sett allt som bland annat målning av tak, väggar, trappor, trapphus och snickerier. 

 

När det gäller utvändig målning så är det också något som många tar på sig att göra själv. Man har då så klart inte hinder som att man ska kunna leva i miljön samtidigt eftersom att man inte måste vara intill de yttre väggarna eller fönstren på huset. I den utvändiga målningen så ingår det dock inte bara bostadens fasad utan också delar som målning av staket, hundgårdar, uthus, attefallshus eller friggebodar med mera. Samma misstag görs ofta av hemmafixare oavsett om man ska måla om invändigt eller utvändigt. Vi ser ofta att man inte är så noggrann med förarbetet som är något av det viktigaste. Om inte rätt förarbete inför ommålningen eller nymålningen görs ordentligt så kan det uppkomma dolda skador i framtiden. Anledningen till att det blir så är oftast att man förhastar sig. Det kan därför vara både bättre och framförallt skönare att överlåta den utvändiga målningen till oss. Vanliga misstag som görs är att man inte skrapar, tvättar eller grundar ordentligt, vilket alla är delar som ingår i den utvändiga målningen, det är något som våra målare på Blondells Måleri alltid är noga med.

Ibland vill man ha lite nya fräscha kulörer i sitt badrum, kök eller tvättstuga. I dessa utrymmen kan med enkla knep frächa upp rummet med lite kulör. Detta görs enkelt med en ommålning. Efter konsultation med en målare så får man ett nytt rum som känns roligare att vistats i. 

Om man inte vill ha kakel eller matta på väggarna i duschrummet så kan även dessa målas. Det utförs med system från MVK

 

Blondells Måleri Ab är godkända för att utföra måleriarbeten i våtutrymme enligt Måleribranchens Våtrumskontroll (MVK).

Man kan säga att fönstren på en byggnad är som husets ögon mot omvärlden. För att de ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att man målar dem med jämna mellanrum. Tecken på att man måste måla om sina fönster är att färgen börjar flaga av, att fönsterbeslagen börjar rosta eller att kittet spricker och lossnar. De allra flesta fönster går att fixa till och återuppliva igen, så kontakta oss ifall du är osäker på vad som kan göras. Vi på på Blondells Måleri AB har rätt kompetens och erfarenhet för fönstermålning och tar oss gärna an alla typer av utmaningar!

Redan i 1500-talets Sverige började linolja användas som bindemedel i målarfärg och sedan dess har det använts vid målning av fönster, dörrar, snickerier och möbler. Linolja är ett naturligt material som impregnerar träet som målas. Därför flagnar i regel inte färgen utan den ”kritar” när det är dags att måla om. Linolja målas tunt i flera lager för bästa resultat. Har du funderingar kring Linoljefärg och dess betydelse tveka inte att höra av dig till Blondells Måleri så hjälper vi dig.

Vi gör allt från enklare måleriarbeten till större renoveringsprojekt!

Om du är intresserad av att anlita oss för ditt måleri kan du enkelt kontakta oss via hemsidan eller telefon. Vi ser verkligen fram emot att höra från dig och få chansen att hjälpa dig med ditt måleriuppdrag. Med vår höga kunskapsgrad inom måleri kan vi hjälpa till att förenkla ditt projekt och ge dig resultatet du önskar!

De bästa resultaten får man genom att använda hållbara material och metoder. När du anlitar oss är vår vision att du inte kommer behöva träffa en annan målare på ett bra tag. Arbetet ska förbli hållbart och utstråla samma höga kvalitét under många år framåt.

Vanliga frågor och svar

Du bör kolla med din kommun om det behövs ett nytt bygglov för att förändra utseendet på ditt hus.

  • Om ditt hus ligger placerat i ett detaljplanerat bostadsområde kan det krävas bygglov för att byta kulör på huset. Detta för att du inte bara förändrar ditt hus utseende utan även för att bostadsområdets miljö förändras.
  • Om alla hus är vita i ditt bostadsområde och du väljer att måla om huset i en avvikande kulör så bidrar din förändring till att förändra bostadsområdets karaktär.

Trähus behöver målas något oftare än putsade hus. Ett trähus bör målas om vart 10:e år för att ge husets fasad ett bra skydd mot vädrets makter. Söder och väster sida brukar normalt slitas fortare och bör ha en omgång färg vart 5:e år.

Har du målat med linoljefärg på dina trädetaljer eller fasad så bör du fortsätta med detta. Om du målar med annan färg än linoljebaserad färg så har linoljan en benägenhet att “koka” under den vattenbaserade färgen. Då uppstår bubblor i träfasaden som är svåra att bli av med.

En bra förberedelse är nyckeln till ett lyckat målningsprojekt och målartvätt kan vara en viktig del av det. Målartvätt är speciellt utformad för att effektivt ta bort smuts och fett från ytor innan målning.

 

Genom att använda målartvätt kan du säkerställa att ytan är ren och mattad, vilket ger en bra grund för den nya målarfärgen att fästa på. Dessutom kan målartvätt användas för grovrengöring av starkt smutsade ytor, som sotiga väggar eller andra tuffa fläckar. Med rätt förberedelser kan du få ett proffsigt resultat som varar länge.

Du bör måla väggarna 2 gånger i den kulör som du har valt. Har du haft en stark kulör innan kan det behövas flera omgångar färg.

Före/efter några av våra senaste projekt